Kyselina askorbová p.a. 1000 g

497,92 

Kyselina askorbová, známá také jako vitamín C, se široce používá v potravinářství jako antioxidant, který pomáhá prodlužovat trvanlivost potravin a zabraňuje oxidaci, například v ovocných šťávách a masných výrobcích. Ve farmaceutickém průmyslu slouží jako aktivní složka v doplňcích stravy a léčivech, kde podporuje imunitní systém a působí jako antioxidant. V kosmetice se kyselina askorbová využívá v produktech pro péči o pleť, kde pomáhá rozjasňovat pleť, snižuje výskyt pigmentových skvrn a podporuje tvorbu kolagenu.

Bezpečnostní list:
Kyselina askorbová p.a.

Mr 176,13 g/mol

Obsah…………………………. min. 99,0 %
Teplota tání………………………… 190 oC
pH vod. roztoku…………………… 2,2-2,5
Olovo………………………….. max. 1 ppm
Těž. kovy……………………. max. 10 ppm
Sír. popel……………………… max. 0,1 %
Spec. rotace…..10 % roztok …….+20,5o

Hmotnost 1 kg