Kyselina vinná p.a. * 1000 g

347,27 

Kyselina vinná se často používá v potravinářství jako regulátor kyselosti a antioxidant, zejména v nápojích a cukrovinkách, kde dodává kyselou chuť a stabilizuje barvu. Ve vinařství slouží ke zlepšení chuti a vyvážení kyselosti vína, což pomáhá dosáhnout požadovaného profilu a kvality. V kosmetice se kyselina vinná používá v exfoliačních přípravcích, protože podporuje odstraňování odumřelých kožních buněk.

Bezpečnostní list:
Kyselina vinná p.a.

Mr 150,09 g/mol

Obsah …………………..min. 99,5 %
Látky ner.v H2O…….max. 0,005 %
Zbytek po žíh. …………max. 0,02 %
Sírany…………………….max. 0,01 %
Fosforečnany………. max. 0,002 %
Fe……………………..max. 0,0005 %
Pb ……………………. max. 0,0005 %

Rizikové věty
H315 Dráždí kůži.
H318 Způsobuje vážné poškození očí.
H335 Může způsobit podráždění dýchacích cest.

Bezpečnostní oznámení
P261 Zamezte vdechování prachu.
P280 Používejte ochranné rukavice/ ochranné brýle/ obličejový štít.
P305 + P351 + P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.

Hmotnost 1 kg